Mjesto gdje se znanost i zdravlje spajaju

NAJSUVREMENIJA dijagnostikA LOKOMOTORNOG SUSTAVA, Obrazaca kretanja i zdravstvenog fitnesa.

DOŽIVI EVOLUCIJU DIJAGNOSTIKE

Naša dijagnostika je bazirana na najnovijim tehnologijama i znanjima o neuromotoričkom reprogramiranju, ljudskom tijelu i pokretu. Sve to koristimo kako bismo otkrili pozadinu uzroka nastanka tvoje boli ili ozljede.

Pronađi prave uzroke boli i ozljeda

Na vrlo osnovnoj razini ljude možemo promatrati jednostavno kao energiju u pokretu. Tu očaravajuću pojavu pokreta čini harmonija živčanih signala, mišića, fascija, ligamenata i kostiju koja nam je omogućila da oblikujemo svijet koji danas poznajemo. Kretanje nam je toliko prirođeno da ga gotovo i nismo svjesni, a esencijalno nam je za svaki aspekt zdravlja.

Budući da se ljudsko tijelo evolucijom razvilo u iznimno funkcionalan stroj u kojem je svaki mišić zadužen za točno određeni pokret, za prirodno kretanje nam je prijeko potreban ispravan stabilizacijski obrazac. Bol ili ozljeda vrlo se često javljaju kada tijelo nije postiglo sinergiju u stabilizaciji zglobova i vezanih mišića, a najčešći uzrok je disfunkcionalni (slab) mišić koji remeti cijelu stabilizacijsku funkciju i kvalitetu pokreta.

Kako to radimo?

Za početak zamisli ljudsko tijelo kao hardware, a središnji živčani sustav kao software. 

Svakodnevno milijuni podražaja stimuliraju tvoj software koji se konstantno i automatski mijenja te prilagođava vanjskom i unutarnjem okruženju, sve kako bi održao ravnotežu i sustav tijela.

Kad krivo staneš ili loše sjediš, tvoj “software” prilagođava određene refleksne obrasce kako bi otklonio ili olakšao bol, ali ponekad zbog loše prilagodbe stvara rješenja koja nisu optimalna tj. stvara neurološku kompenzaciju. Takva kompenzacija narušava normalno funkcioniranje cijelog organizma te ju je potrebno ispraviti kako bi se vratila optimalna prirođena funkcija mišića. 

Razumijevanje tjelesnog držanja i pokreta omogućuje nam da testiramo tvoj središnji živčani sustav te u realnom vremenu procijenimo postoje li određene neurološke disfunkcije tj. kompenzacije.

Želiš saznati jeli MotionLabova dijagnostika za tebe?

MANUALNI PREGLED LOKOMOTORNOG SUSTAVA

Neinvazivnim i bezbolnim metodama analiziramo složene interakcije i korelacije između skupina mišića i fascija te detektiramo one koje nisu pravilno integrirane u pokret kako bismo utvrdili uzroke tvoje boli.

DIJAGNOSTIKA OBRAZACA KRETANJA

Saznaja svoju trenutnu razinu treniranosti i kakvo je stanje tvog zdravstevnog fitnesa prema najnovijim znanstveno potvrđenim testovima.

Koje metode primjenjujemo u dijagnostici?